OVER NELLY GALAMA


 

Nelly Galama (1960) studeerde Gezondheidswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Limburg te Maastricht. Daarvoor sloot zij in Leeuwarden de Lerarenopleiding in de beeldende vakken af.

Na haar afstuderen werkte zij als onderzoeker en adviseur, trainer en coach bij verschillende adviesburo's.
Zowel profit- als nonprofitorganisaties maakten deel uit van haar klantenkring.
Sinds 2000 werkt Nelly Galama als interim-manager en adviseur onder de naam: Galama Organisatieontwikkeling.

Nelly Galama heeft veel ervaring met het implementeren van innovaties en verbeteringen, zowel op tactisch als strategisch niveau.
Nelly Galama is bij uitstek een ontwikkelaar: haar kracht zit in het daadwerkelijk tot stand brengen van gewenste situaties en het betrekken van medewerkers hierbij. Zij is creatief in het vinden van eenvoudige en nieuwe mogelijkheden. Stimuleert medewerkers om met ideeën te komen, hun deskundigheden in te zetten en samen een beter produkt te leveren. Nelly Galama is sterk in het leggen van verbindingen tussen mensen en organisatie. Zij is geïnteresseerd in meningen en standpunten van anderen en benut deze in het veranderingstraject van de organisatie.
Ze is resultaatgericht, stelt doelen en geeft een duidelijke richting aan. Met een grote gedrevenheid en enthousiasme doet zij haar werk.
Haar achtergrond in de beeldende vakken gebruikt zij om medewerkers en management op een andere manier te laten kijken naar hun vraagstukken en oplossingen. De combinatie van adviseur en beeldend kunstenaar maakt haar werkwijze krachtig en uniek.